shutterstock_healing.jpg
Energiahoitoa?

Energiahoito on tietoisuustaitoja ja katsotaan usein täydentäväksi hoidoksi. Sitä voi käyttää edesauttamaan paranemista, lieventämään kipua sekä yleensä hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitämiseen, rentoutumiseen... Energiahoitoa voi antaa aina, ja sitä voi antaa etänä tai samassa tilassa. (*

 

Energiahoidot ovat keskittymistä oireitten taustalla olevaan syyhyn. Sen sijaan, että vietäisiin huomio, energia, vaivaan ja oireisiin, viedäänkin huomio syvemmälle syyhyn, joka ei näy. Kehon oireet eivät ilmaannu kehoon vain sattumanvaraisesti. Jos pystyy tunnistamaan syyn, sitä voi myös muuttaa. Energiahoito on hienovaraista suunnan muuttamista.

 

Mitä on Reiki?

Reiki (jap. Usui Shiki Reiki Ryoho) on alun perin japanilainen luonnollisen hoitamisen menetelmä ja perusmenetelmiä, joista moni oppii energiahoitamisen. Sitä voi käyttää muun muassa rentoutumiseen, hyvinvoinnin edistämiseen, kivun lievitykseen ja paranemisen tukemiseen. Reiki-hoito voimistaa kehon omaa immuunipuolustusta ja luonnollisia paranemisprosesseja. Hoitaja välittää käsiensä kautta hoidettavaan ”universaalia elämänenergiaa” (chi, prana jne., vrt. akupunktio, jossa myös vaikutetaan chin virtaukseen). Reikissä käsitellään siis mielen tason energiaa, eli ei siis samanlaista energiaa kuin fysiikan energia-termi, jolla kuvataan aineen eli materian käyttäytymistä.

 

Kuitenkin termi "informaatio" voisi kuvata paremmin reikin ja energiahoitojen energiaa. Usein puhutaan myös hienojakoisesta energiasta (engl. subtle energy). 

 

Reiki on usein haaste loogiseen, rationaaliseen ajatteluun oppineelle mielelle, ja vastauksia siihen on haettava muusta näkökulmasta kuin materialistisesta näkökulmasta.

 

Vuosien kuluessa olen tutustunut erilaisiin energiahoitomenetelmiin. Käytän hoidoissa reikin lisäksi myös muuta energiahoitoa, aina en edes osaa nimetä mitä menetelmää käytän, vaan sitä joka tuntuu toimivan parhaiten. Alempaa sivulta voit lukea Bengstonin menetelmästä, josta kiinnostukseni energiahoitoihin aikoinaan alkoi.

 

Etähoito

 

Energiahoitoa voi tehdä myös etähoitona. Omaan etähoitoprosessiini kuuluu myös viestin kirjoittaminen etähoidosta, jonka lähetän etähoidon jälkeen sähköpostitse. Viesti sisältää palautteen hoidon aikaisista tuntemuksista, mitä koin ja huomasin etähoitoa lähettäessäni. Viesti voi sisältää myös kanavoitua tekstiä.  

 

Etähoito kestää 20-30 min, hinta 50€ (sis. alv. 24%). Varsinainen etähoito kestää 20 minuuttia ja raportin kirjoitus 10 minuuttia. Voit varata myös 3x sarjan varauskalenteristani. Hoito jatkuu vielä raportin kirjoituksen ajankin. Jos olet ensikertalainen tai tilanne on kiireellinen, suosittelen ottamaan alkuun pidemmän sarjan, esim. Hoitokerrat kuukaudeksi, jotta nähtäisiin eroa eri hoitokertojen välillä ja sitä miten hoito alkaa vaikuttamaan. Jokaisesta etähoitokerrasta saat oman viestin, mitä hoitaessa koin ja huomasin.

 

Ryhmäetähoito

 

Noin joka toinen kuukausi pidän ilmaisen ryhmäetähoiton. Tästä voit lukea lisää ilmainen ryhmäetähoitosivulta. Ryhmäetähoito kestää lyhyemmän aikaa kuin yksilöllisemmin tehtävä etähoitoni, eikä siihen kuuluu suuren osanottajamäärän vuoksi yksilöllistä viestiä. 

Energiahoito lähihoitona

Energiahoito tehdään tavallisesti hoitopöydällä tai tuolissa istuen arkivaatteissa ja sen vaikutus tuntuu useimmiten kuumuutena tai kihelmöintinä. Rentoutuminen on tavallista. Joskus hoidettavassa kohdassa voi tuntua lievää kipua, mutta yleensä kivuntunne menee nopeasti ohi. Tuntemusten määrä ei näyttäisi vaikuttavan hoitotulokseen, keho tuntuu tietävän mihin ja minkä verran hoitoa se haluaa vastaanottaa. Energiahoidolla ei ole todettu haittavaikutuksia, sitä voi antaa aina. Tervetuloa kursseilleni oppimaan miten energiahoitoa tehdään lähihoitona. Suosittelen aloittamaan Reikistä, sillä se on perusmenetelmiä, ja myös itsehoidon väline. En tee itse tällä hetkellä lähihoitoja vaan olen keskittynyt etähoitoihin ja kouluttamiseen. Jos kuitenkin kaipaat lähihoitoon, seuraavat kursseillani käyneet Reiki-hoitajat tekevät myös lähihoitoja:

Maria Lounasvaara, Sound Spa Helsinki, Hakaniemi, Helsinki

Emilia Olkanen, Divein Experiences, Tampere

Aija Sahi, Vibat by Aija, Kalasatama, Helsinki

Jos haluat oppia itse energiahoitoa, lue lisää Koulutukset-sivulta.

 

 

Varaa kalenterista aika (1x) hoitokertaan (maksu varauksen yhteydessä) tai 3x sarjaan

Tekemäni energiahoidot ja hypnoosiohjaukset ovat ennaltaehkäiseviä tai täydentäviä ja tukevia hoitomuotoja, eivätkä korvaa lääketieteellistä hoitoa. En ole lääkäri enkä tee diagnooseja, ja nämä suosittelen hakemaan muualta. Mielelläni olen tukemassa kun diagnoosi on haettu.

Energiahoitoihin ja reikiin liittyviä tutkimuksia

 

Bengstonin energiahoitotutkimukset

 

William Bengston on tehnyt tutkimusta energiaparantamiseen liittyen vuosikymmenien ajan ja hänen kehittämänsä menetelmän teho on todettu useissa tutkimuksissa, yhteensä kymmenessä tutkimuksissa jotka suoritettiin viidessä eri yliopistossa[1-3]. Bengstonin menetelmä on käsilläparantamismenetelmä, eli ns. energiahoitomenetelmä jossa hoitaja asettaa kädet hoidettavan alueen päälle ja käynnistää hoidon. Bengstonin menetelmässä on täysin oma tekniikkansa jolla hoitaja pitää yllä tunteen (tunnetietoisuus), samalla kiihdyttäen aluksi aivotoimintaansa (kierrätys-menetelmä). Menetelmällä onnistuttiin ensimmäistä kertaa parantamaan täysin hiiret, joihin oli injektoitu erittäin tappavaa rintasyöpä-laatua. Hiiret eivät myöskään saaneet syöpää uudelleenruiskutettaessa, mikä viittaisi immuniteetin syntymiseen.

 

Bill Bengston on kirjoittanut tutkimuksistaan ja tuloksista kirjan "The Energy Cure"- Unraveling the Mystery of Hands-On Healing.

 

1. W. Bengston, D. Krinsley, "The Effect of the 'Laying On of Hands' on Transplanted Breast Cancer in Mice," Journal of Scientific Exploration, Fall 2000, vol. 14(3), pp.353-364.

2. W. Bengston, "A Method Used to Train Skeptical Volunteers to Heal in an Experimental Setting," Journal of Alternative and Complementary Medicine, vol 13(3), pp. 329–331, 2007.

3. W. Bengston, M. Moga, "Resonance, Placebo Effects, and Type II Errors: Some Implications from Healing Research for Experimental Methods." Journal of Alternative and Complementary Medicine, vol. 13(3), pp. 317-327, May 2007. 

 

 

Lisää energiahoitotutkimuksia ja viitteitä löytyy kirjastani "Kvanttifysiikasta energiahoitoihin - Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen".

Lue myös blogi-kirjoitukseni Bengstonin energiahoitotutkimuksista blogistani.

 

 

 

 

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Amazon
  • LinkedIn
  • YouTube

© 2021 Johanna Blomqvist