• Johanna

Elena Gushchinan "Olen magneetti" (kirja-arvostelu)


Elena Gushchinan "Olen magneetti - Ajatusten ja rakkauden voimalla kohti unelmaelämää"

Elenan kanssa Oodissa Helsingissä lokakuussa 2020 Elenan kirja-esittelyillassa.


Mistä kirja kertoo?

Muutama vuosi sitten luin Florence Scovel Shinnin kirjan Elämän peli - Antamisen lahja. Scovel Shinn toimi kirjailijana, taiteilijana ja metafysiikan opettajana 1900-luvun vaihteessa ja hänen kirjansa olivat aikanaan vallankumouksellisia, kertoen vaikutuksestamme ja omasta roolistamme todellisuuteen.


Kirjailijaystäväni Elena Gushchinan Olen magneetissa on paljon samaa kuin Scovel Shinnin kirjassa, mutta tähän meidän aikaamme sijoitettuna. Niin kuin Scovel Shinn myös Gushchina kertoo kokemuksistaan, tosielämän tarinoita siitä, miten myönteinen ajattelu, mentaalivalmentaminen ja voimalauseet auttavat muuttamaan olosuhteita ja onnistumaan.


Elena on myös muun muassa taiteilija, kannen maalaus on hänen omansa.

Mikä kirjassa on parasta?

Juuri kirjailijan oman tosielämän kokemukset tekevätkin Gushchinan kirjasta ainutlaatuisen ja kiinnostavan. Hän myös avaa kirjassaan useita harjoituksia aiheesta ja tekee niistä helppoja soveltaa omaan elämään. Ja juuri sitähän tarvitaan, apuja nähdä miten helppoa kaikki lopulta onkaan.


Kirja onkin tarkoitettu nostattamaan omia unelmia esiin.

Kirjan nimi, voimalause:”Olen magneetti” auttaa sinua vetämään magneetin lailla luoksesi juuri sitä mitä tarvitset rikkaaseen ja yltäkylläiseen elämään. Kirjassa Elena kertoo aiheesta enemmän.


Arvioni:

Elenan kirja on kirjoitettu intuitiivisesti, ja sitä ei kannatakaan arvioida liian tiukoilla kriteereillä kuten Elena itse kirjassaan toteaa. Sen tehtävä on herätellä ja kääntää huomio lukijan sisimpään. Niin kuin Elena sanoo, meille suurin haaste lienee se, että emme tiedä mitä oikeasti haluamme. Elämme elämäämme pohtimatta suuntaa ja mikä todella on tärkeintä. Välillä ajattelua täytyy ravistella ja siinä kirja on hyvä apua. Ja miksi ei kannattaisi kokeilla, ei siinä mitään häviäkään!

Tämä kirja sopii luettavaksi erityisesti kun pohdit uutta suuntaa. Juuri nyt on hyvä hetki pysähtyä ja päästää irti vanhasta ja kaikesta turhasta elämässään, kuten mm. vanhoista ajattelumalleista. Antaa tilaa uudelle, unelmille. Mikä on oma unelmasi? Mitä kohti olet menossa?


Kiitos Elena että kirjoitit tämän kirjan meille avuksi!


Annan kirjalle täydet 5 delfiiniä 🐬🐬🐬🐬🐬.


Elena Gushchina, Olen magneetti - Ajatusten ja rakkauden voimalla kohti unelmaelämää, suom. Mili Kaikkonen, 2020.

Florence Scovel Shinn, Elämän peli - Antamisen lahja, Viisas Elämä, 2016.  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Amazon
  • LinkedIn
  • YouTube

© 2021 Johanna Blomqvist