Untitled design-5.png

KVANTTIFYSIIKKA JA

TODELLISUUS -LUENTOSARJA

Mitä on todellisuus? Minkälaisen kuvan todellisuudesta moderni fysiikka meille muovaa? Miten meidän siis pitäisi elää?
 
Tule hakemaan uusia näkökulmia arkeen. Tavoitteiden luominen, esimerkiksi omaan hyvinvointiin liittyen, saattaa vaatia oman todellisuuskäsityksen laajentamista.
 
Kolmen luennon sarja, josta löydät lisätietoja alta.
Sivun alalaidasta löydät myös "Kysymyksiä ja vastauksia" -kohdan avuksi

KVANTTIFYSIIKKA JA TODELLISUUS - luentosarja on tiivis paketti siitä miten modernin fysiikan pohjalta todellisuuden voisi nähdä, mitä se kertoo meille todellisuudesta ja itsestämme. Emme keskity kurssilla matematiikkaan emmekä asioiden todistamiseen vaan siihen mikä voi olla mahdollista, modernin fysiikan filosofiseen sekä kokemukselliseen puoleen ja erityisesti meihin kaiken havaitsijoina. 

Kurssi koostuu verkkoluennoista, yhteensä yli 3,5 tuntia materiaalia, joihin saat pääsyn heti. Kaksi ensimmäistä luentoa on tallenteita, viimeinen luento on myös tallenne, mutta kuvattu 23.9 online-luentona. Luennoilla etenemme luento kerrallaan laajasta kuvasta yhä syvemmällä omaan rooliimme tässä todellisuudessa. Luennot sisältävät mm. tarinoita, caseja, jotka kertovat todellisuudesta mullistavia asioita. Käsittelemme muun muassa seuraavia aiheita:

KVANTTIFYSIIKKA JA AJATTELUN MUUTOS - Kvanttifysiikan sovellukset ovat valloittaneet jo maailman, mutta ajattelumme ei ole tullut perässä. Nyt on sen aika. Mitä moderni fysiikka kertoo todellisuudesta ja omasta roolistamme? Miten tietoisuus nivoutuu tähän kaikkeen? 

TODELLISUUS JA HYVINVOINTI - Sanotaan että ajatuksilla luomme oman todellisuutemme. Hyvinvoinnin ja tavoitteiden luominen saattaa vaatia oman todellisuuskäsityksen laajentamista.

KVANTTIFYSIIKKA JA TODELLISUUS - Nivomme yhteen edellisten luentojen aiheet. Periaatteet modernin fysiikan mukaan elää tässä todellisuudessa. Elämmekö sittenkin simulaatiossa? Ja mitä se tarkoittaisi? 

Käsittelemme luentojen aikana myös näitä:

 • "Vanha" eli klassinen fysiikka vs. Moderni fysiikka

 • Atomit ja hiukkasmaailma

 • Mikä on ”kvantti” ja miten valo on muuttanut käsitystämme todellisuudesta

 • Havaitsijan rooli 

 • Tietoisuudesta

 • Mitä tarkoittaa, että kaikki todennäköisyydet tapahtumille ovat olemassa

 • Mitä tarkoittaa ei-lokaali eli ei-paikallinen

 • Determinismistä, komplementäärisyydestä, superpositiosta, epätarkkuusperiaatteesta, lomittumisesta ym. kvanttifysiikan käsitteistä ja periaatteista

 • Kvanttifysiikan tulkinnoista

 • Voimmeko vaikuttaa fysikaaliseen todellisuuteen? Ja jos kyllä, niin miten?

 • Onko meillä vapaa tahto

 • Onko aikaa olemassa

 • Mitä meidän pitäisi oppia synkroniteeteista? Mitä ne kertovat todellisuudesta?

 • Mihin periaatteisiin meidän pitäisi elämämme perustaa?

 • Kokemuksellinen tutkimus

Luentosarja perustuu Johannan Blomqvistin kirjaan "Hypertodellisuus - Olet olemassa ja merkittävä" (Basam Books, 2020). Luentosarja soveltuu hyvin kvanttifysiikasta ja todellisuuden luonteesta kiinnostuneille totuudenetsijöille ja jokaiselle joka haluaa oppia ymmärtämään paremmin omaa rooliaan tässä maailmassa.

"Ei kysymyksiä tässä kohtaa, mutta voi että. KIITOS! Tämä oli aivan ihana luentosarja ja nivoi minun mielestä tosi hyvin yhteen kirjojasi. Kuuntelin molemmat äänikirjana, niin tämä jotenkin teki kirjoista kokonaisuuden ja kuva mielessä eheytyi niin sanotusti. Laittelen varmasti sähköpostia / kysymyksiä jos niitä herää kunhan hetken olen muhitellut ja mutustellut näitä ajatuksia. Kiitos! :)"

Outi-Maija

"Tällaisia luentosarjoja ja pohdintaa ei löydy mistään Suomessa, ja juuri tätä olen kaivannut! ISO Kiitos! Toivoisin niin, että sinulta olisi jo uusi kirja, josta voisin jatkaa, mutta toisaalta tässä kaikessa on niin paljon sulateltavaa, että tulen kyllä katsomaan nämä luennot vielä uudemman kerran. Miten pitkään olivatkaan saatavilla että tiedän?"

Tuula

"Kurssissa on ihan valtavasti asiaa, mutta se oli koottu juuri sopiviksi paketeiksi. Sinulla, Johanna, on taito tehdä se. Työsi kuuluisi ehdottomasti saada enemmän näkyvyyttä, ja tulen kyllä itse mainostamaan kirjojasi ja tätä kurssia myös! Joku voisi luulla että todellisuudesta oli jo kaikki kirjoitettu ja koottu yhteen, mutta ei tällä tavalla. Kiitos sinulle!"

Matti

"Tämä luentosarja on jotakin mitä olen odottanut. Luin Hypertodellisuuden ja olen itseasiassa lukenut sen jo kolme kertaa, ja joka kerta löydän uutta. Kiitos siis, että teit vielä syventävän luentosarjan, näitä voisit tehdä enemmänkin.

 

Uutta kirjaa jo odotellessa!"

Jukka

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

Ovatko luennot tallenteita?

Kyllä. Kaikki luennot on katsottavissa kurssialustalta heti. 

Onko luentosarja käytettävissä määräajan?
Luennot ovat katsottavissa 3 kk ostopäivästä.

Voinko kuunnella luennot milloin haluan?
Kyllä voit katsoa ja kuunnella milloin vain.

Onko luentosarja käytettävissäni / kuunneltavissa useamman kerran?

Kyllä voit käydä katsomassa uudemmankin kerran, 3 kk ostopäivästä.

 

Kun ostan luentosarjan miten saan pääsyn luentoihin?

Saat sähköpostiin linkin Campwire-alustalle, jossa luennot ja kaikki materiaali on. Alustalta on mahdollisuus myös esittää kysymyksiä ja kommentteja aiheisiin liittyen.