8B1A3050.jpg

Energiahoitoa?

Energiahoito on tietoisuustaitoja ja katsotaan usein täydentäväksi hoidoksi. Sitä voi käyttää edesauttamaan paranemista, lieventämään kipua sekä yleensä hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitämiseen, rentoutumiseen... Energiahoitoa voi antaa aina, ja sitä voi antaa etänä tai samassa tilassa. (*

Energiahoitoihin tutustuminen on ollut minulle tutkimusmatka, jolla olen edelleen. Kokemuksistani, tieteestä ja tutkimuksista kerron myös kirjassani "Kvanttifysiikasta energiahoitoihin". 

Voit tilata minulta etähoitoajan varauskalenteristani.  

Kalenteri-ikoni.001.tiff

Energiahoitoa etänä

Etäenergiahoito, kaukohoito, etäreiki... Energiahoito ei riipu ajasta tai paikasta. 

Energiahoidot ovat keskittymistä oireitten taustalla olevaan syyhyn. Sen sijaan, että vietäisiin huomio - energia - vaivaan ja oireisiin, viedäänkin huomio syvemmälle syyhyn, joka ei näy. Kehon oireet eivät ilmaannu kehoon vain sattumanvaraisesti. Jos pystyy tunnistamaan syyn, sitä voi myös muuttaa. Energiahoito on hienovaraista suunnan muuttamista.

Mitä on Reiki?

Reiki (jap. Usui Shiki Reiki Ryoho) on alun perin japanilainen luonnollisen hoitamisen menetelmä ja perusmenetelmiä, joista moni oppii energiahoitamisen. Sitä voi käyttää muun muassa rentoutumiseen, hyvinvoinnin edistämiseen, kivun lievitykseen ja paranemisen tukemiseen. Reiki-hoito voimistaa kehon omaa immuunipuolustusta ja luonnollisia paranemisprosesseja. Hoitaja välittää käsiensä kautta hoidettavaan "universaalia elämänenergiaa” (chi, prana jne., vrt. akupunktio, jossa myös vaikutetaan chin virtaukseen). Reikissä käsitellään siis mielen tason energiaa, eli ei siis samanlaista energiaa kuin fysiikan energia-termi, jolla kuvataan aineen eli materian käyttäytymistä.

Kuitenkin termi "informaatio" voisi kuvata paremmin reikin ja energiahoitojen energiaa. Usein puhutaan myös hienojakoisesta energiasta (engl. subtle energy). 

 

Vuosien kuluessa olen tutustunut erilaisiin energiahoitomenetelmiin. Käytän hoidoissa reikin lisäksi myös muuta energiahoitoa, aina en edes osaa nimetä mitä menetelmää käytän, vaan sitä joka tuntuu toimivan parhaiten. Alempaa sivulta voit lukea Bengstonin menetelmästä, josta kiinnostukseni energiahoitoihin aikoinaan alkoi.

 

Etähoito

Reikiä ja energiahoitoa voi tehdä myös etänä. Omaan etähoitoprosessiini kuuluu myös viestin kirjoittaminen etähoidosta, jonka lähetän etähoidon jälkeen sähköpostitse. Viesti sisältää palautteen hoidon aikaisista tuntemuksista, mitä koin, tunsin ja huomasin etähoitoa lähettäessäni. 

Voit lukea lisää siitä miten teen etähoidon ja varata ajan alta.

Ryhmäetähoito

Energiahoitoon osallistujien määrällä näyttäisi olevan vaikutusta hoitoon. Ryhmä näyttäisi vahvistavan ainakin joitakin puolia hoidosta. Olen viimeiset yli kolme vuotta tehnyt 1-3 kk:n välein ilmaista ryhmäetähoitoa, olet tervetullut mukaan! Seuraava kerta toteutuu kesän jälkeen. 

Energiahoitoa lähihoitona

Energiahoito tehdään tavallisesti hoitopöydällä tai tuolissa istuen arkivaatteissa ja sen vaikutus tuntuu useimmiten rentoutumisena, lämpönä tai väreilyn tuntemuksina. Joskus hoidettavassa kohdassa voi tuntua lievää kipua, mutta yleensä kivuntunne menee nopeasti ohi. Tuntemusten määrä ei näyttäisi olevan verrannollinen tulokseen. Energiahoidolla ei ole todettu haittavaikutuksia, niitä voi antaa aina.

 

Tällä hetkellä teen itse etähoitoja ja koulutan, mutta jos haluat Reiki-hoitoon lähihoitona, seuraavat kursseillani käyneet Reiki-hoitajat tekevät myös lähihoitoja (jos olet käynyt kursseillani ja haluat nimesi listaan, laita viestiä):

Maria Lounasvaara, Reiki Master, Sound Spa, Porvoo

Emilia Olkanen, Reiki Master, Divein Experiences, Tampere

Aija Sahi, Reiki Master, Vibat by Aija, Kalasatama, Helsinki

Saana Posio, Reiki 2, Reiki Saana Posio, Kemi

Energiahoitoihin ja reikiin liittyviä tutkimuksia

HUOM! Oheinen lista ei ole kattava, vaan sisältää ainoastaan joitakin kiinnostavia tutkimuksia aiheeseen liittyen joihin suosittelen tutustumaan. Suosittelen myös lukemaan Pauliina Aarva kirjan Täydentävät hoidot (Viisas Elämä, 2019).

Bengstonin energiahoitotutkimukset

 

William Bengston on tehnyt tutkimusta energiaparantamiseen liittyen vuosikymmenien ajan ja hänen kehittämänsä menetelmän teho on todettu useissa tutkimuksissa, yhteensä kymmenessä tutkimuksissa jotka suoritettiin viidessä eri yliopistossa[1-3]. Bengstonin menetelmä on käsilläparantamismenetelmä, eli ns. energiahoitomenetelmä jossa hoitaja asettaa kädet hoidettavan alueen päälle ja käynnistää hoidon. Bengstonin menetelmässä on täysin oma tekniikkansa jolla hoitaja pitää yllä tunteen (tunnetietoisuus), samalla kiihdyttäen aluksi aivotoimintaansa (kierrätys-menetelmä). Menetelmällä onnistuttiin ensimmäistä kertaa parantamaan täysin hiiret, joihin oli injektoitu erittäin tappavaa rintasyöpä-laatua. Hiiret eivät myöskään saaneet syöpää uudelleenruiskutettaessa, mikä viittaisi immuniteetin syntymiseen.

 

Bill Bengston on kirjoittanut tutkimuksistaan ja tuloksista kirjan "The Energy Cure"- Unraveling the Mystery of Hands-On Healing.

 

1. W. Bengston, D. Krinsley, "The Effect of the 'Laying On of Hands' on Transplanted Breast Cancer in Mice," Journal of Scientific Exploration, Fall 2000, vol. 14(3), pp.353-364.

2. W. Bengston, "A Method Used to Train Skeptical Volunteers to Heal in an Experimental Setting," Journal of Alternative and Complementary Medicine, vol 13(3), pp. 329–331, 2007.

3. W. Bengston, M. Moga, "Resonance, Placebo Effects, and Type II Errors: Some Implications from Healing Research for Experimental Methods." Journal of Alternative and Complementary Medicine, vol. 13(3), pp. 317-327, May 2007. 

 

 

Lisää energiahoitotutkimuksia ja viitteitä löytyy kirjastani "Kvanttifysiikasta energiahoitoihin - Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen".

Lue myös blogi-kirjoitukseni Bengstonin energiahoitotutkimuksista blogistani.

*) Tekemäni energiahoidot ovat ennaltaehkäiseviä tai täydentäviä ja tukevia hoitomuotoja, eivätkä korvaa lääketieteellistä hoitoa. Energiahoito voidaan katsoa tietoisuustaidoiksi, samaan tapaan kuin meditaatio ja mindfulness. En ole lääkäri enkä tee diagnooseja, ja nämä suosittelen hakemaan muualta. Mielelläni olen tukemassa kun diagnoosi on haettu!

Kokemuksistani mm. energiahoitoihin liittyen voi lukea mm. kirjastani "Kvanttifysiikasta energiahoitoihin - Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen".